Ways to support the Hong Kong protests from afar. Local backup of (vanished) original Github repository at https://github.com/hongkonggong/beyond-lennon-walls
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.
 

7.6 KiB

Meer dan alleen Lennon muren: Manieren om op afstand de Hong Kong protesten te steunen

Een Lennon muur of meedoen in een rally is misschien wel de zichtbaarste manier om de protesten te steunen maar hoeft niet per se de beste manier te zijn. Hieronder zijn meerdere opties neergezet die steun bieden aan de Hong Kongse protesteerders. Laatst geüpdate op 5 September 2019. Gebaseerd op anonieme contributies en onderhouden door Jason Li en Lokman Tsui.


Dit document in andere talen: English 繁體中文, Português, Italiano, Español, Français, Русский, 日本語, 한국어, Deutsch.


💰 Doneren

Doneren aan organisaties die de protesteerders in Hong Kong hulp bieden:

Doneren aan organisaties die journalisten ter plekke steunen:

Doneren aan non-profit, onafhankelijke nieuws organisaties zodat zij reportages kunnen blijven maken over Hong Kong:

Doneren aan maatschappelijke/sociale onderzoeksinstanties:

Helpen met bevoorraden van protesteerders die bescherming bieden tijdens politie acties.

🧓🏻Organiseren binnen uw lokale gemeenschap

Als u deel bent van een gemeenschap, associatie of andere organisatie kunt u publiekelijk uw steun betuigen voor de protesteerders in een statement. Indien mogelijk zou u ook met andere maatschappelijk organisaties gezamenlijk een statement kunnen maken. Het organiseren van discussiebijeenkomsten binnen de lokale Chinese gemeenschap is ook een mogelijkheid. Dit dient er voor om neutrale partijen, ‘centristen’, of mensen die naar meer informatie verlangen te informeren en te overtuigen van het belang van de protesten. Wees wel alert op mogelijke weerstand als de meerderheid als overtuigend tegen is.

🇺🇸 Voor inwoners/burgers van de VS

Bel uw locale politieke vertegenwoordiger (vind hun nummer op callmycongress.com):

 • Zeg dat je je erg zorgen maakt over de situatie in Hong Kong
 • Verzoek om alle toekomstige en huidige verkoop van munitie en crowd control uitrusting aan de Hong Kongse politie stop te zetten.
 • Vraag om steun voor de Hong Kong Human Rights and Democracy Act (H.R. 3289) (S. 1838).

Anders:

 • Gebruik deze link :Action Network om automatisch uw vertegenwoordigers te vinden gebasseerd op uw locatie en stuur een brief om de Hong Kong Human Rights and Democracy Act of 2019 te steunen.

Referenties

🇪🇺 Voor EU bewoners/burgers

Need contact op met uw politieke vertegenwoordigers:

🇳🇱 Voor Nederlandse inwoners/burgers

Neem contact op met politici om je zorgen te uitten en te vragen om steun en solidariteit. Vraag om politieke steun van de regering voor de protesten in de vorm van een motie:

🇨🇦 Voor inwoners/burgers in Canada

Neem contact op met huidige en kandidaatsparlementsleden (zie link):):

 • Zeg dat je je erg zorgen maakt over de situatie in Hong Kong
 • Verzoek hun om een motie in te dienen ter ondersteunen van de protesten in Hong Kong.
 • Verzoek hun om een wet aan te nemen die vergelijkbaar is met de Amerikaanse US's Hong Kong Human Rights and Democracy Act. Onderteken de volgende petities:
 • e-2268 (Hong Kong) at the House of Commons, sponsored by MP Michael Chong. link.
 • Support Democracy and Human Rights in Hong Kong, ondernomen door de Canada-Hong Kong Link Toronto, Canadian Voice in Hong Kong, Civic Education Society Vancouver and Friends of Hong Kong Calgary. Als je in het buitenland woont, vergeet dan niet om je in te schrijven als kiezer in het buitenland (registreer als kiezer).

🤳🏼 Informeer anderen via sociale media

Enkele tips om bewustwording te creëren via sociale media:

 • Post geen ongeverifieerde informatie.
 • Post waarschuwing (trigger warnings) bij / voor het tonen van bloed en/of geweld.
 • Denk aan naar wie u schrijft: Hebben je vrienden meer baat bij meerdere posts met veel tekst of een beknopte samenvatting?
 • Wees voorzichtig met benaderen van vrienden en familie: soms is het beter of de vrede te bewaren dan de confrontatie op te zoeken.
 • Benader online trollen met voorzichtig (of helemaal niet): Is het werkelijk nodig om een internet argument te winnen met een vreemdeling op het internet?

Dit document is erkend onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License. Stuur ons uw suggesties of andere manieren om te helpen via email of door een GitHub pull request te maken van dit project.